להזמין עצמאית טיסת לאו קוסט

להזמין עצמאית טיסת לאו קוסט

להזמין טיסת לאו קוסט זה כיף גדול מבחינת המחיר, אבל כדאי לשים לב, חוקי הטיסות והכבודה משתנים כל הזמן. להלן כמה טיפים לתשומת לב שיעזרו לנו לטוס לאו קוסט ללא קנסות.

להזמין עצמאית טיסת לאו קוסט - שלבי התהליך

1.לפני שמתחילים להזמין עצמאית טיסת לאו קוסט, חשוב לעיין בדרכון ולבדוק כיצד השם שלנו רשום באנגלית. טעות של אות אחת קטנה עלולה לעלות לנו בקנס, לבדוק שלא שכחנו שם אמצעי שרשום בדרכון, או החלפנו S ב C וכו’. 
אם בכל זאת הזמנה ואח”כ גילינו שהתבלבלנו באות אחת או יותר שווה לפנות כמה שיותר מהר לחברת התעופה כי חלקן כן מסכימות לתקן לנו את הטעות ללא תשלום תוך זמן קצר מההזמנה (ראיין איר) או אם מדובר באות אחת עד שלוש אותיות (איזי ג’ט ועוד חברות), לכל חברת תעופה יש את הכללים שלה אבל מה שחשוב זה פשוט לפנות כמה שיותר מהר וכך אולי נצליח לחמוק מהטעות הזו ללא קנס כספי.
2.אז הגענו לשלב הזמנת כרטיס הטיסה ואנחנו נמצאים באתר חברת התעופה פתחנו יוזר ונרשמנו לאתר גם כאן חשוב בעת ההרשמה שהשם שהקלדנו שיהיה זהה לדרכון כי הוא נצרב אח”כ לכרטיס הטיסה, אז זו לא סתם הרשמה זה הרשמה עם משמעות אם נקליד שם שגוי נצטרך לפתוח מחדש יוזר עם מייל אחר, בקיצור חשוב גם כאן לדייק בשם שלנו באנגלית לפי הדרכון.
3. והגענו לנושא אולי הכי חשוב, למוצר הכי יקר בכל העניין הזה של לאו קוסט, המזוודה ובכלל, נושא הכבודה. חשוב להסתכל על המידות של הכבודה ומה כולל כל תעריף כאשר כמובן התעריף הזול ביותר כמעט ולא כולל כלום לפעמים אפילו לא טרולי. וויז איר וראיין איר במדיניות החדשה שלהם לדוגמא, לא כוללים במחיר הבסיסי טרולי אלא רק תיק צד קטן.
4.לגבי הטרולי עצמו, מדובר בטרולי מאוד קטן, חשוב למדוד ולראות אם הוא מתאים כי אם חרגנו אפילו בס”מ אחד ובמקרה יבקשו מאיתנו בבורדינג להכניס את הטרולי לכלוב המדידה אנחנו נקבל את הקנס אז חשוב למדוד ולהיערך. אגב המידה כוללת ידיות גלגלים.
5.עוד על ההזמנה עצמה חשוב לדעת שהסכום שנשלם על מזוודה בד”כ יעלה פחות כאשר נעדכן מזוודה כבר תוך כדי ההזמנה ולא אחרי שכבר הזמנו את הטיסה. לפעמים זה ממש פי שתיים (לדוגמא בראיין איר, תוך כדי הזמנה 20 אירו לכיוון, לאחר שסיימנו להזמין 40 לכיוון) אז כלכלי יותר להחליט כבר במעמד ההזמנה האם אנו זקוקים למזוודה או לא, ולא לדחות את ההחלטה.
6.דבר נוסף חשוב בעת התשלום: לחברות התעופה יש טריק מעצבן שהן מחליפות לנו מטבע לדוגמא מדולר ליורו או משקל ליורו ואז מכניסות בעצם דרך ההמרה הזו הן מגדילות את הסכום, אז אם יש לנו אפשרות לבחור בין שקל ליורו או דולר ליורו פשוט לבדוק איפה הסכום שווה פחות, לפעמים צריך להכניס כרטיס אשראי מסוג אחר ואז פתאום זה יתן לנו אפשרות להזמין במטבע שיצא לנו זול יותר ככה נוכל לחסוך עוד קצת כסף.
6.אז נניח שהגענו לשלב שאחרי הזמנת כרטיסי הטיסה, סוף סוף סיימנו נשאר לנו רק דבר אחד חשוב מאוד וזה צ’ק אין לטיסה, הצ’ק אין זה בעצם פעולה שאנחנו מזינים תאריכי לידה, תאריך תפוגת דרכון ועוד כל מיני נתונים כאילו ולבסוף ניתנת לנו האפשרות להדפיס את כרטיס הטיסה. חשוב מאוד לעשות צ’ק אין ולהדפיס כי גם כאן כמו בכל שלב אם לא נעשה את זה אז יש קנס של חברת התעופה וזה באמת פשוט וקל לביצוע. חלק מחברות התעופה מקבלות גם הצגת הכרטיס דרך הנייד אבל עדיף לא להסתכן ותמיד להביא דף מודפס.
7.חשוב לבדוק באיזה טרמינל הטיסה יוצאת. רוב הסיכויים שזה בטרמינל 1 ולזכור שאוכל ושתייה בטיסת לאו קוסט הינם בתשלום אז להיערך גם לזה.

סיכום הנקודות החשובות לזכור

1.שם על הכרטיס טיסה זהה לדרכון
2.עשינו צ’ק אין לטיסה והבאנו כרטיס מודפס
3.מדדנו שאנחנו לא חורגים ממידות טרולי
4.הבאנו את כמות הפריטים המותרים בכבודת היד, בד”כ 1 או 2 פריטים. אם הבאנו עוד שקית בנוסף, נצטרך להצליח לאחד את השקית עם אחד התיקים. שקיות דיוטי פרי מותרות למוצרים שקנינו בנתב”ג.

דגשים לגבי וויז איר

דגשים לגבי WIZZ AIR:
1.הטיסה כוללת טרולי (שהוא די קטן) אבל היא לא כוללת תיק צד. נכון , זה נשמע הזוי, מה אכפת להם שנביא תיק קטן, שקית אוכל קטנה או תיק נשים קטן? התשובה – אכפת להם, והם מחפשים אותנו כדי לעשות עוד קצת כסף, על זה הם מרוויחים. אם תגיעו עם תיק קטן לא צפוי, יבקשו מכם להכניסו לטרולי, אם לא תצליחו, תידרשו לשלם, ולכן כדאי לארגן מראש את תיקי הצד.
2.כדי להביא טרולי לטיסה (באפשרות הבסיסית מותר רק תיק קטן מאוד מאוד) הזמינו אפשרות שנקראת “פריוריטי- PRIORITY”, זה עולה כמה גרושים ואז נותן לכם שני דברים: קדימות לטיסה, וטרולי. קדימות אומרת שאתם נכנסים ראשונים למטוס (זה לא תמיד קורה בפועל כי האנשים מתערבבים בשרוול..אבל לא משנה, בחזור בד”כ זה קורה היטב, כאן בישראל קצת יותר בלגאן), וכמובן הטרולי.
3.שלמו בשקלים ולא במטבע זר, ההמרה שלהם ממש מייקרת לנו את העניין, תראו במסך התשלום שה”ריבוע הסגול” מקיף שקלים, ולא מטבע זר, ואז החיוב שלכם יהיה באמת בשקלים. בכל מקרה בידקו איזה מטבע זול לכם יותר, כדי לוודא שלא שילמנו עמלה מיותרת על אותו סכום כסף.
4.בעת הזמנת טיסה ליחצו “הנחת מנוי”, זה מוזיל כבר בפעם הראשונה ומקנה לכם מנוי חינם לשנה שיוזיל לכם את הטיסות הבאות, אך בכל מקרה השוו – בלי מנוי ועם מנוי, כדי לוודא. לפעמים, בטיסות זולות מאוד כגון טיסות לקריובה שעולות לעיתים 50 שקלים, רק אז , המנוי בעצם ייקר את הסכום הכולל, אך לרוב זה משתלם. המנוי גם מוזיל את הכבודה אם תרכשו באותה טיסה (מלבד הטרולי).
5.נסו לתפוס מבצע 20 אחוז הנחה , שחל בערך אחת לשבועיים.
6.מקומות ישיבה – חשוב לקנות אותם בעידן הזה כי וויז איר התחילו לפצל מקומות למי שלא קונה הושבה, בעבר, מי שלא קנה הוגרל רנדומלית אך הושב ביחד בכל מקרה, כיום כבר לא. אי אפשר להתחרט כי כבר עשיתם צ’ק אין, ונקבע המקום שלכם וכבר יש כרטיס.  בראיין איר, מה שקורה במטוס זה בעצם “משחק הכסאות” שבו אנשים מתחלפים, לפעמים זה עובד וחלק מהמטוס ריק ואפשר יהיה לשבת יחד למרות שלא קניתם מושבים, אבל אם אתם בטיסה בתאריכים מבוקשים יחסית, סיכוי גדול שמשחק הכסאות יהיה מצומצם יותר.
7.הצ’ק אין של וויז איר (נכון לרגע כתיבת פוסט זה) הוא 48 שעות לפני הטיסה אלא אם רכשתם WIZZ GO שזה האפשרות המשודרגת יותר ואז זה מוקדם יותר.
8.אפרופו WIZZ GO , בידקו אם אתם נוסעים עם שתי מזוודות, מה יותר משתלם, התעריף הבסיסי או וויז גו. לפעמים זה משתלם יותר מאשר להזמין תעריף רגיל ולהוסיף שתי מזוודות כי הוויז גו כולל עוד דברים שלא בטוח את כולם אנו צריכים.
9.חשוב מאוד בשלב הצ’ק אין – שימו לב שאפשרות PASSPORT מסומנת ולא ID ברובריקה של “איזו תעודה תציגו בשדה”, כמובן שאתם לא עם תעודת זהות אלא עם דרכון.
10.שירות לקוחות – המספר באתר וויז איר עולה כסף, יש מספר ישראלי חינם: 03-3741285.

דגשים לגבי ראיין איר

כאן דגש אחד בלבד לגבי מט”ח, ודאו בין שתי האפשרויות (דולר או יורו, אין אפשרות שקלית) מי יותר זול, אחת האפשרויות תצא יקרה משמעותית מהשניה למרות ששניהם מט”ח, ז”א שאתם לגמרי משלמים יותר בלי לשים לב. אם אתם עדיין רואים שהמחיר קפץ שניה לפני שמשלמים, נסו כרטיס אשראי אחר, לעיתים על כרטיס אשראי מסוג אחד הם גובים עמלה ועל אחר לא.

דגשים כלליים וטיפים של לאו קוסט למתקדמים

בכל טיסה חשוב להתחיל ולהשוות מחירים לדוגמא דרך סקייסקנר, ולראות מה מחיר חברות התעופה מול שאר הספקים.
לאחר מכן אולי תצליחו למצוא טיסת לאו קוסט בימים מלאים כמו שסיפרתי בכתבה כאן! שווה ממש לבדוק.
אם מדובר בייעד מרוחק יכול להיות שאפשר לחבר בין טיסות לאו קוסט כמו שסיפרתי בכתבה כאן, אך כאן תשומת הלב שלנו צריכה להיות כפולה, הן לתנאי לאו קוסט של החברה הראשונה, והן של זו בטיסת ההמשך! תשומת לב כפולה תמנע קנסות בהמשך.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    אילנה
    31 באוגוסט 2019 at 12:27 PM

    תודה רבה

    • Reply
      admin
      3 בספטמבר 2019 at 8:45 PM

      בשמחה!

Leave a Reply