אובר (Uber) ליפט ובולט, קופונים והסברים על אפליקציות הנסיעה

בכתבה הבאה אפרט את הדרכים להוזיל את הנסיעות שלנו בחו”ל כולל קופון וטיפים נוספים וגם קצת רקע על אפליקציות הנסיעה המרכזיות בחו”ל כיום, איך משתמשים בהן ומה חשוב לדעת.
בשנים האחרונות יש נסיקה של מתחרות לאובר (UBER), על אפליקציות הנסיעה ליפט (LYFT) ו-“בולט” (BOLT) כבר שמעתם? ככל שהתחרות רבה יותר, אפשר להוזיל את הנסיעות שלנו בחו”ל משמעותית.

קופונים לאפליקציות נסיעה ברחבי העולם

קוד קופון 3.5 אירו לנסיעה באפליקציית בולט – BENNYHEN 
קוד קופון 20$ קנדי לנסיעה באפליקציית ליפט – BENNY48343
קופון אובר מיי טקסי בולט

עוד לא ניסיתם את אובר (UBER)?

אפליקציית אובר (UBER) כבר הפכה לאפליקציית חובה של מטיילים מכל רחבי העולם. משדה התעופה לעיר, מאטרקציה לאטרקציה, במקום להטריח את עצמנו להבין את רזי תחבורה הציבורית של כל עיר, פשוט נוסעים עם אובר, זול יותר ממוניות ולפעמים זול יותר מתחבורה ציבורית. תהליך ההזמנה פשוט וקל דרך הנייד כאשר רואים איפה נמצא הנהג ומתי הוא מגיע.
אז איך משתמשים באובר בחו”ל ומה חשוב לדעת? 
ראשית, מתקינים את האפליקציה. לאחר מכן, מזינים פרטים שלכם ופרטי אשראי, בלי השלב הזה לא תוכלו להזמין את הנסיעה הראשונה. כשאתם נמצאים בחו”ל, מזינים את כתובת הייעד ובוחרים באיזה הרכב תירצו לנסוע.
כשאתם נמצאים בחו”ל, מזינים את כתובת הייעד ובוחרים באיזה הרכב תירצו לנסוע. גם אם אתם מטיילים בהרכב של חמישה, תוכלו להזמין רכב גדול (יכול לחסוך משמעותית ולהיות הרבה יותר נוח מתחבורה ציבורית) או אפילו לנסוע עם חיית המחמד שלכם באובר (פשוט מזמינים אובר-פט בעלות של 1-2 אירו יותר יקר, חובה להביא איתכם תיק נשיאה).
מה שנוח באובר הוא שהחיוב יורד מהאשראי ואין צורך לשלם ישירות לנהג. שימו לב, לכל בעיה אם היתה כזו בנסיעה אתם יכולים דרך האפליקציה לדווח או לדרוש תשלום בחזרה.
חשוב לדעת שישנם מקומות (תיירותים בעיקר) שמהם לא ניתן להזמין אובר, כאשר תנסו להזמין אתם תראו חלק מכוסה בצבע על המסך שמדגיש שמהאזור הזה לא ניתן להזמין. גם בשדה התעופה בליסבון ישנה קומה מיוחדת לאובר והיא נפרדת מהיציאה הראשית מהשדה שם מחכות המוניות הרגילות.

איך אפשר לחסוך בעלות נסיעה באובר (UBER)?

באפליקציות אחרות ישנו קופון הנחה לשימוש ראשון (כפי שהבאתי כאן בכתבה), באובר אין כזה (היה בעבר). אז איך בכל זאת ניתן לחסוך בעלות הנסיעה?
ניתן לקבל הנחה בעזרת מבצעים תקופתיים שאובר שולחים לנו (למייל אליו נרשמנו עם האפליקצייה). המבצעים מגיעים בד”כ לציון חג או אירוע כלשהו (האלווין, בלק פריידי, כריסמס וכד’) אבל גם ללא סיבה מיוחדת אלא כעידוד של אובר שנשתמש באפליקצייה. שווה לעקוב גם בקבוצת הפייסבוק שלי (תחזור לפעילות לאחר חופשת הלידה שלי) לעדכונים נוספים ודיונים בנושא.

התחרות בעולם אפליקציות הנסיעה - אובר מול בולט וליפט

הכירו את אפליקציית הנסיעה המתחרה של אובר – ליפט (LYFT) בארה”ב וקנדה:
ליפט (LYFT) – שכבר הגיע לנתח שוק עצום בארה”ב וקנדה.
בולט- (BOLT) – האפליקצייה מאסטוניה, נפוצה מאוד באירופה ופעמים רבות אני מוצא שהיא משתלמת יותר מאובר.
מהו היתרון של ליפט לעומת אובר בארה”ב וקנדה? 
התעריפים הזולים לעומת המחירים הכל כך יקרים של מוניות בארה”ב וקנדה וגם הקופון הנדיב מאוד של 20$ קנדי (או סכום שווה ערך בארה”ב). קופונים כאלו בדרך כלל מיועדים כדי לקדם האפליקציה חדשה וסביר שבעתיד ייפסקו.
מה היתרון של בולט לעומת אובר באירופה? 
שוב, התעריף הזול בדגש על נסיעות ארוכות. לדוגמא אם אתם מטיילים מליסבון לסינטרה או אחת הערים הסמוכות, תמצאו מחירים משתלמים שיחסכו להם המון לעומת מונית רגילה, אובר או תחבורה ציבורית. בנוסף, הזמינות (לפחות בפורטוגל), לעיתים מוצאים נהג מהר יותר מאשר באובר.

טיפים נוספים לגבי אפליקציית בולט (BOLT)

כמו באובר, גם בבולט צריך קודם כל להזמין פרטים אישיים ופרטי תשלום. 
לאחר שהורדתם את האפליקציה, נכנסים לכפתור האפשרויות (שלושה פסים במעלה האפליקציה) ואז לאופציה Payment (תשלום) ואז בוחרים promotions (מבצעים), שם מזינים את הקופון BENNYHEN. האינדיקציה שלנו תהיה בכך שנראה הוזלה על המחיר המקורי, נניח נסיעה שעלותה 3.5 אירו, תסומן בעלות 0 אירו בזכות הקופון של 3.5 אירו (אכן, חינם לגמרי!).
מהו הערך המוסף של אפליקציית בולט והאם כדאי להתקין גם אותה?
1.ראשית, השוואת מחירים. בהשוואה קצרה בין אובר לבולט תוכלו לחסוך בכל נסיעה שלכם בחו”ל והחסכון יכול להיות משמעותי.
2.חסכון נוסף בעזרת מבצעים: לכל אחת מהאפליקציות יש מבצעים תקופתיים. לדוגמא לאחרונה היה מבצע בבולט של 3 אירו הנחה ל 10 נסיעות (נסעתי ברחבי ליסבון כמעט בחינם, עשר פעמים!) כך ששווה לעקוב אחר המיילים שנשלחים אליכם מהאפליקציות לקראת הנסיעה. 
3.להוזיל משמעותית נסיעות ארוכות:
בנסיעות ארוכות, בולט תהיה לרוב זולה משמעותית מבחינת התעריף הבסיסי לעומת אובר (בנסיעות קצרות ההפרש פחות יורגש). דוגמא: לקראת נסיעה מליסבון אל סינטרה, נכנסתי לבדוק את שלוש האפליקציות ומצאתי שבאובר המחיר היה 25 אירו ובבולט (היה מבצע) והמחיר היה 16 אירו, סכום כמעט דומה למה שהיה עולה לכמה אנשים בתחבורה ציבורית. נסיעה של כחצי שעה במונית, במקום כשעה בתחבורה ציבורית כמעט באותו מחיר. ההשוואה משתלמת בייחוד בהרכב קבוצתי אבל גם לזוג שמטייל ורוצה לחסוך זמן, זה אחלה פתרון גם אם זה יוצא מעט יותר יקר מרכבת.
שימו לב, כיוון שבולט לא עובדת בישראל לעיתים בישראל נכתב שהקוד לא תקין עד שמגיעים לאירופה (כך היה בעבר אך אם זה השתנה וניתן להזין כבר מישראל אנא כיתבו לי בתגובות ואעדכן בכתבה, תודה!). בכל מקרה שווה להוריד את האפליקציה כבר בארץ ולהזין פרטים כדי לחסוך התעסקות בחו”ל.
אז אלו קופוני ההנחה והדרכים להוזיל נסיעות בטיול הבא שלכם לאירופה/ לקנדה/ארה”ב, התחלה מצוינת כדי להספיק לטייל יותר בכל עיר עם נסיעות קצרות וזולות במקום שימוש בתחבורה ציבורית.
לפני הזמנת מלון אני ממליץ לקרוא את המדריך המלא להוזלת מלון שבו כל הטיפים שלי למלון במחיר הטוב ביותר.
להוזלת תכנון הטיול שלכם מוזמנים לקרוא את עשרות הכתבות והטיפים שלי בבלוג לדוגמא הכתבה על איך טיילתי בפחות מאלף שקלים.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply